Project’s Detail

DESKRIPSI TUGAS AKHIR :
MOUSSE KLEPON CAKE SEBAGAI OLEH-OLEH KHAS KOTA BALIKPAPAN
Abstrak (Abstracts)
MUHAMMAD FAJAR, 2020. Mousse Klepon Cake As a Special Gift from Balikpapan, Thesis, Food and Beverage Study Programs, Balikpapan States Polythecnic 2020. The research purposes were 1) to know how to make Mousse Klepon Cake 2) to know formulation of Klepon Mousse Cake. 3) to know the packaging Mousse Klepon Cake 4) to find out the test for the hedonic mousse klepon cake 5) to know the quality test of the hedonic mousse klepon cake.The first research are trying to mixed and matched the ingridients of sponge cake, second research is hedonic and hedonic quality test for 25 trained panelist The hedonic test conducted by the researcher on 25 semi trained panelists stated like in the color aspect with an average value of 3.64, flavor in the aspect with an average value 3.64, in the taste aspect with an average value of 4.00,and texture in aspect with an average value of 4.40. Hedonic quality test’s porpose is there any effect on characteristic of 25 semi trained panelist that the sponge cake colours are green light with an average value of 3.64, mousse colors are white bone with an average value of 3.80, the sponge cake flavor are pandanus with an average value of 4.12, mousse flavor are coconut milk with an average value of 3.88, the sponge cake texture are soft with an average value of 4.00, mousse texture are a bit soft with an average value 3.96, the sponge cake are tasteful with coconut milk with an average value of 4.40, the strong taste of the coconut milk with an average value of 4.32. MUHAMMAD FAJAR 2020. Mousse Klepon Cake sebagai oleh-oleh Khas Kota Balikpapan, Tugas Akhir, Program Studi Tata Boga, Politeknik Negeri Balikpapan, 2020. Tujuan penilitian ini adalah 1) Untuk mengetahui bagaimana proses pembuatan Mousse Klepon Cake. 2) Untuk mengetahui formulasiMousse Klepon Cake. 3) Untuk mengetahui proses pengemasan mousse klepon cake 4) Untuk mengetahui uji hedonikmousse kleponcake 5) Untuk mengetahui uji mutu hedonik mousse klepon cake. Tahap pertama adalah penilitian pendahuluan untuk menguji resep acuan sponge cake dan mousse. Tahap kedua adalah penilitian lanjutan berupa penyebaran angket uji hedonik dan uji mutu hedonik pada 25 panelis agak terlatih. Pada penilitian uji hedonik25 panelis agak terlatih menyatakan bahwa panelis suka terhadap warna dengan rata-rata 3.64, aspek aromadengan rata-rata 4.12, aspek rasadengan rata-rata 4.00, aspek tekstur dengan rata-rata 4.40. Pada penelitian uji mutu hedonik 25 panelis agak terlatih menyatakan pada sponge cake agak berwarna hijau muda dengan rata-rata 3.64, mousse agak berwarna putih tulang dengan rata-rata 3.80. Aspek aroma pada sponge cake beraroma pandan denganrata-rata 4.12, mousse beraroma santan dengan presentasi rata-rata 3.88 .Aspek tekstur pada sponge cake menyatakan lembut dengan rata-rata 4.00, mousse agak lembut dengan rata-rata 3.96. Aspek rasa pada sponge cake sangat berasa gurih santan denganrata-rata 4.40, mousse sangat berasa gurih santan dengan rata-rata 4.32.

Keyword : Keywords : Mousse Klepon Cake, Hedonic and Hedonic quality test Kata Kunci: Mousse Klepon Cake, Uji Hedonik Dan Uji Mutu Hedonik

Nilai Properti
: MUHAMMAD FAJAR SYARIFUDIN, : 942017047, : Politeknik Negeri Balikpapan, : TATA BOGA, : 2020, : Indonesia, : Tugas Akhir, : Prepustakaan Poltekba,

 

Download Full Text
Pembimbing
Praseptia Gardiarini, S.Gz., M.P.H.

E-mail :praseptia@poltekba.ac.id

www.poltekba.ac.id
Abdul Gafur, S.Pd., M.Pd.

E-mail :abdul.gafur@poltekba.ac.id

www.poltekba.ac.id
https://www.elementbike.id/data/selotgacorku/https://karanganbungacilacap.com/https://vclass.unila.ac.id/blog/sdana/https://sipolahta.dispermadesdukcapil.jatengprov.go.id/fontawesome-free/-/slot186/https://dupak.dinkes.jatimprov.go.id/public/storage/-/https://simawa.upnvj.ac.id/uploads/temp/smaxwin/https://e-learning.uniba-bpn.ac.id/rahasia/https://www.elementbike.id/product/slot186/https://bpiw.pu.go.id/image/scatter/http://lms.sipil.ft.unand.ac.id/layouts/https://e-learning.universitasbumigora.ac.id/local/maxclub/