Project’s Detail

DESKRIPSI TUGAS AKHIR :
PENAMBAHAN TEPUNG DAUN KATUK DALAM PEMBUATAN BASIC COOKIES
Abstrak (Abstracts)
Addition of Katuk Leaf Flour in the Making of Basic Cookies. Final Project. Balikpapan. Cullinary Art Study. Balikpapan State Polytechnic, 2017. The purposes of this research are: 1) to know whether katuk leaf flour can be used as additional material in making basic cookies, 2) to know how the process of making katuk leaf flour, 3) to know the process of making cookies with the addition of katuk leave flour, 4) to know the level of preference for cookies by adding katuk leaf flour in terms of colour, smells, taste, and texture. The type of research used is preliminary research that is making katuk leaf flour and product making and further research involving 25 panels rather trained, then was analyzed by using descriptive statistics method to know the level of preference and level of hedonic quality in product basic cookies with the addition of katuk leaf flour 10 gr, 20 gr, and 30 gr. The result of panelist hedonic test stated rather like the colour with the addition of 10 gr katuk leaf flavour with an average of 3,60. For panelist textures it states like the addition of 20 gr with an average of 4,04, for the smells at the addition of 10 gr in an average gain of 3,40 and for the flavour of the addition of 20 gr in an average gain of 3,40. The results of the hedonic quality test for panelist color chose the addition of 10 gr with an average of 3,88. For the texture on the addition of 20 gr got an average of 4,12, for the smells at the addition of 30 gr in get an average of 4,32 and for the flavour with the addition of 20 gr in get an average of 3,48. Penambahan Tepung Daun Katuk Dalam Pembuatan Basic Cookies. Tugas akhir. Balikpapan. Program Studi Tata Boga. Politeknik Negeri Balikpapan, 2017. Tujuan dilakukan penelitian ini adalah: 1) untuk mengetahui apakah tepung daun katuk dapat dijadikan bahan tambahan dalam pembuatan basic cookies, 2) untuk mengetahui bagaimana proses pembuatan tepung daun katuk, 3) untuk mengetahui proses pembuatan cookies dengan penambahan tepung daun katuk, 4) untuk mengetahui tingkat kesukaan terhadap cookies dengan menambahkan tepung daun katuk dari segi warna, aroma, rasa, dan tekstur Jenis penelitian yang digunakan adalah penelitian pendahuluan yaitu pembuatan tepung daun katuk dan pembuatan produk kemudian penelitian lanjutan dengan melibatkan 25 panelis agak terlatih, kemudian di analisa menggunakan metode statistik deskriptif untuk mengetahui tingkat kesukaan dan tingkat mutu hedonik pada produk basic cookies dengan penambahan tepung daun katuk sebanyak 10 gr, 20 gr, dan 30 gr. Hasil uji hedonik panelis menyatakan agak suka pada warna dengan penambahan 10gr tepung daun katuk dengan rata-rata 3,60. Untuk tekstur panelis menyatakan suka dengan penambahan 20 gr yaitu dengan rata-rata 4,04, untuk aroma pada penambahan 10 gr di dapatkan rata-rata 3,40 dan untuk rasa pada penambahan 20 gr di dapatkan rata-rata 3,40. Hasil uji mutu hedonik untuk warna panelis memilih penambahan 10 gr dengan rata-rata 3,88, untuk tekstur pada penambahan 20 gr di dapatkan rata-rata 4,12, untuk aroma pada penambahan 30 gr di dapatkan rata-rata 4,32 dan untuk rasa dengan penambahan 20 gr di dapatkan rata-rata 3,48.

Keyword : Daun katuk, Basic Cookies, Uji Hedonik, Uji Mutu Hedonik

Nilai Properti
: FARIDATUL MUNAWAROH, : 140309256694, : Politeknik Negeri Balikpapan, : TATA BOGA, : 2017, : Indonesia, : Tugas Akhir, : Prepustakaan Poltekba,

 

Download Full Text
Pembimbing
Syahrul Karim, S.S.T., M.Sc.

E-mail :syahrul.karim@poltekba.ac.id

www.poltekba.ac.id
https://www.elementbike.id/data/selotgacorku/https://karanganbungacilacap.com/https://vclass.unila.ac.id/blog/sdana/https://sipolahta.dispermadesdukcapil.jatengprov.go.id/fontawesome-free/-/slot186/https://dupak.dinkes.jatimprov.go.id/public/storage/-/https://simawa.upnvj.ac.id/uploads/temp/smaxwin/https://e-learning.uniba-bpn.ac.id/rahasia/https://www.elementbike.id/product/slot186/https://bpiw.pu.go.id/image/scatter/http://lms.sipil.ft.unand.ac.id/layouts/https://e-learning.universitasbumigora.ac.id/local/maxclub/