Project’s Detail

DESKRIPSI TUGAS AKHIR :
Penambahan Tepung Biji Cempedak Pada Pembuatan Mie Basah
Abstrak (Abstracts)
ABSTRACT Mohan Reynaldi, Addition of Cempedak Seed Flour in Making Wet Noodles. The Final Project, the study program of Balikpapan Statet Polytechnic Cullinary, 2018. This study aims to 1) find out whether cempedak seed flour can be used as an additional ingredient in making wet noodles, 2) knowing the process of making cempedak seed flour, 3) knowing the process of making wet noodles by adding cempedak seed flour, 4) knowing the results of hedonic and hedonic quality tests on wet noodles of cempedak seed flour. The research conducted was experimental and organoleptic using hedonic and hedonic quality questionnaires involving 25 rather trained panelists. The collected data was analyzed statistically and descriptively. The hihghest average results obtained in the colour of hedonic test with a value of 3,80, aroma of 3,56, texture of 3,80, flavor of 3,76. While the highest average result obtained in the colour of hedonic quality test with a value of 3,84, aroma of 3,20, texture of 3,28, flavor of 3,29. Key words : Wet noodles, Cempedak Seed Flour ABSTRAK Mohan Reynaldi, Penambahan Tepung Biji Cempedak (Artocarpus Integer) Dalam Pembuatan Mie Basah. Tugas Akhir, Program Studi Tata Boga Politenik Negeri Balikpapan, 2018. Penelitian ini bertujuan untuk 1) Mengetahui apakah tepung biji cempedak bisa dijadikan bahan tambahan pada pembuatan mie basah, 2) Mengetahui proses pembuatan tepung biji cempedak, 3) Mengetahui proses pembuatan mie basah dengan penambahan tepung biji cempedak, 4) Mengetahui hasil uji hedonik dan mutu hedonik pada mie basah tepung biji cempedak. Penelitian ini adalah penelitian eksperimen dan organoleptic dengan menggunakan angket uji hedonik dan mutu hedonik yang melibatkan 25 orang panelis agak terlatih. Data yang terkumpul dianalisa secara statistik dan deskriptif. Hasil rata-rata tertinggi yang didapatkan dalam uji hedonik warna dengan nilai 3,80, aroma 3,56, tekstur 3,80, rasa 3,76. Sedangkan hasil rata-rata tertinggi yang didapatkan dalam uji mutu hedonik warna dengan nilai 3,84, aroma 3,20, tekstur 3,28, rasa 3,29. Kata Kunci : Mie Basah, Tepung Biji Cempedak

Keyword : Wet noodles, Cempedak Seed Flour

Nilai Properti
: MOHAN REYNALDI , : 150309286494, : Politeknik Negeri Balikpapan, : TATA BOGA, : 2018, : Indonesia, : Tugas Akhir, : Prepustakaan Poltekba,

 

Download Full Text
Pembimbing
Farida, S.Pd., M.Pd.

E-mail :farida@poltekba.ac.id

www.poltekba.ac.id
Syahrul Karim, S.S.T., M.Sc.

E-mail :syahrul.karim@poltekba.ac.id

www.poltekba.ac.id
https://www.elementbike.id/data/selotgacorku/https://karanganbungacilacap.com/https://vclass.unila.ac.id/blog/sdana/https://sipolahta.dispermadesdukcapil.jatengprov.go.id/fontawesome-free/-/slot186/https://dupak.dinkes.jatimprov.go.id/public/storage/-/https://simawa.upnvj.ac.id/uploads/temp/smaxwin/https://e-learning.uniba-bpn.ac.id/rahasia/https://www.elementbike.id/product/slot186/https://bpiw.pu.go.id/image/scatter/http://lms.sipil.ft.unand.ac.id/layouts/https://e-learning.universitasbumigora.ac.id/local/maxclub/