Project’s Detail

DESKRIPSI TUGAS AKHIR :
DIVERSIFIKASI DONAT DENGAN PENAMBAHAN TEPUNG JAGUNG MANIS
Abstrak (Abstracts)
Mustafida, Hifna Bella, 2018. Doughnut’s Diversification by Adding Sweet Corn Flour (ZeaMays). Thesis. Gastronomy Study Program. Politeknik Negeri Balikpapan, 2018. The purpose of this study: 1) to identify whether corn flour can be used as additional ingredient in making doughnut or not, 2) to identify process of making doughnut by adding sweet corn flour, 3) to identify preference test of color, aroma, texture, and taste on making doughnut by adding sweet corn flour, 4) to identify quality test on color, aroma, texture and taste of doughnut by adding sweet corn flour. This study consists of two steps which are experiment and organoleptic test. The test involves 25 people of fairly trained panelist, and then the result is analyzed by using SPSS 20 For Windows. The highest average results of preference test by adding sweet corn flour are 4,24 for the doughnut’s color, 4,12 for the doughnut’s texture, 4,0 for the doughnut’s aroma, and 4,20 for the doughnut’s taste. Average results of doughnut quality test by adding sweet corn flour are 4,16 for the colour, 4,12 for the texture, 3,12 for the aroma, and 4,36 for the taste. Key words: Doughnut, Sweet Corn Flour (Zea Mays) Mustafida, Hifna Bella, 2018. Difersifikasi Donat Dengan Penambahan Tepung Jagung Manis (ZeaMays). Tugas Akhir. Program Studi Tata Boga. Politeknik Negeri Balikpapan, 2018. Tujuan penelitian ini : 1) untuk mengetahui apakah tepung jagung dapat dijadikan bahan tambahan dalam pembuatan donat, 2) untuk mengetahui proses pembuatan donat dengan penambahan tepung jagung manis, 3) untuk mengetahui uji kesukaan warna, aroma, tekstur, dan rasa pada pembuatan donat dengan penambahan tepung jagung manis, 4) untuk mengetahui uji mutu warna, aroma, tekstur, dan rasa donat dengan penambahan tepung jagung manis. Penelitian ini terdiri dari dua tahap yaitu eksperimen dan uji organoleptik. Pengujian melibatkan 25 orang panelis agak terlatih, kemudian hasilnya dianalisa menggunakan SPSS 20 For Windows. Hasil rata rata tertinggi uji kesukaan warna donat dengan penambahan tepung jagung 4,24, tekstur donat 4,12, aroma donat 4,0, rasa donat 4,20. Hasil rata-rata uji mutu donat dengan penambahan tepung jagung manis adalah warna 4,16, tekstur 4,12, aroma 3,12, rasa 4,36. Kata-kata kunci : Donat, Tepung Jagung Manis (Zea Mays)

Keyword : Key words: Doughnut, Sweet Corn Flour (Zea Mays)

Nilai Properti
: HIFNA BELLA MUSTAFIDA , : 150309285994, : Politeknik Negeri Balikpapan, : TATA BOGA, : 2018, : Indonesia, : Tugas Akhir, : Prepustakaan Poltekba,

 

Download Full Text
Pembimbing
Drs. Bambang Jati Kusuma, M.M.

E-mail :bambang.jati@poltekba.ac.id

www.poltekba.ac.id
https://www.elementbike.id/data/selotgacorku/https://karanganbungacilacap.com/https://vclass.unila.ac.id/blog/sdana/https://sipolahta.dispermadesdukcapil.jatengprov.go.id/fontawesome-free/-/slot186/https://dupak.dinkes.jatimprov.go.id/public/storage/-/https://simawa.upnvj.ac.id/uploads/temp/smaxwin/https://e-learning.uniba-bpn.ac.id/rahasia/https://www.elementbike.id/product/slot186/https://bpiw.pu.go.id/image/scatter/http://lms.sipil.ft.unand.ac.id/layouts/https://e-learning.universitasbumigora.ac.id/local/maxclub/