Project’s Detail

DESKRIPSI TUGAS AKHIR :
PENAMBAHAN PUREE DAUN BAYAM (Amaranthus sp) DALAM PEMBUATAN KUE SEMPRONG
Abstrak (Abstracts)
Muhammad Alvindra Ade Prasetya, Adding Puree Spinach Leaves (Amaranthus sp)in the Making of Semprong Cake. Final Project, Food and Baverages Study Program, Balikpapan State Polytechnic, 2019. The purposes of this study are 1)To find out if puree spinach leaves can be used as additional ingredients in semprong cake making. 2) To find out how the process of making the semprong cake with the addition of puree sinach leaves. 3) To determine how the level of a hedonic test and a test of the hedonic quality of consumers towards semprong cake with the addition of puree spinach leaves. In the test hedonic semprong cake be seen from the aspect of color, the scent of and a sense of preferred on formula 1 with an average of color (3,92), the scent of (3,89), and a sense (3,97). On the results of the quality of the test hedonic be seen from the aspects of color and formula 1 preferred by an average of 3,92 panelists expressed green. Then be seen from the aspects of the scent of panellists expressed formula 1 and formula 2 sweet with an average of 3,66. Muhammad Alvindra Ade Prasetya, Penambahan Puree Daun Bayam (Amaranthus sp) Dalam Pembuatan Kue Semprong. Tugas Akhir, Program Studi Tata Boga, Politeknik Negeri Balikpapan, 2019. Tujuan penelitian ini adalah 1) Untuk mengetahui apakah puree daun bayam dapat dijadikan sebagai bahan tambahan dalam pembuatan kue semprong. 2) Untuk mengetahui bagaimana proses pembuatan kue semprong dengan penambahan puree daun bayam. 3) Untuk mengetahui bagaimana tingkat uji hedonik dan uji mutu hedonik konsumen terhadap kue semprong dengan penambahan puree daun bayam. Pada uji hedonik kue semprong dilihat dari aspek warna, aroma dan rasa lebih disukai pada formula 1 dengan rata-rata warna (3,92), aroma (3,89), dan rasa (3,97). Pada hasil uji mutu hedonik dilihat dari aspek warna dan rasa formula 1 lebih disukai yaitu dengan rata-rata 3,92 panelis menyatakan berwarna hijau. Lalu dilihat dari aspek aroma panelis menyatakan formula 1 dan formula 2 terasa manis dengan rata-rata 3,66.

Keyword : Puree leaves spinach, semprong cake, the test hedonic and test quality hedonic.

Nilai Properti
: MUHAMMAD ALVINDRA ADE PRASETYA, : 942016049, : Politeknik Negeri Balikpapan, : TATA BOGA, : 2019, : Indonesia, : Tugas Akhir, : Prepustakaan Poltekba,

 

Download Full Text
Pembimbing
Praseptia Gardiarini, S.Gz., M.P.H.

E-mail :praseptia@poltekba.ac.id

www.poltekba.ac.id
Abdul Gafur, S.Pd., M.Pd.

E-mail :abdul.gafur@poltekba.ac.id

www.poltekba.ac.id
https://www.elementbike.id/data/selotgacorku/https://karanganbungacilacap.com/https://vclass.unila.ac.id/blog/sdana/https://sipolahta.dispermadesdukcapil.jatengprov.go.id/fontawesome-free/-/slot186/https://dupak.dinkes.jatimprov.go.id/public/storage/-/https://simawa.upnvj.ac.id/uploads/temp/smaxwin/https://e-learning.uniba-bpn.ac.id/rahasia/https://www.elementbike.id/product/slot186/https://bpiw.pu.go.id/image/scatter/http://lms.sipil.ft.unand.ac.id/layouts/https://e-learning.universitasbumigora.ac.id/local/maxclub/