Project’s Detail

DESKRIPSI TUGAS AKHIR :
PERBANDINGAN PENGOLAHAN HOLLANDAISE SAUCE HOMEMADE DENGAN HOLLANDAISE SAUCE INSTANT
Abstrak (Abstracts)
KARTIKA. Comparison Processing of Hollandaise Sauce Homemade with Hollandaise Sauce Instant. Final Project, Balikpapan: Tata Boga Study Program, Balikpapan State Polytechnic, 2019. The purposes of this study were to determine the quality comparison between hollandaise sauce instant and hollandaise sauce homemade in terms of color, smell, texture and taste. This study used a type of experimental research. The first stage is an experimental study to test recipes for hollandaise sauce homemade and hollandaise sauce instant. The second stage is research in the form of differentiating test questionnaires to 5 limited panelists. Based on the distinguishing test, it was concluded that the panelists state like both homemade holladaise sauce in the aspect of color (3.0), smell (2.8), texture (3.0), and taste (3.0). Based on the differentiation test it was concluded that the panelists state like both instant hollandaise sauce in aspects of color (2.6), smell (2.8), texture (2.0), and taste (2.6). KARTIKA. Perbandingan Pengolahan Hollandaise Sauce Homemade Dengan Hollandaise Sauce Instant. Tugas Akhir, Balikpapan : Program Studi Tata Boga, Politeknik Negeri Balikpapan, 2019. Adapun tujuan penelitian ini adalah untuk mengetahui perbandingan kualitas antara hollandaise sauce instant dan hollandaise sauce homemade dari segi warna, aroma, tekstur, dan rasa. Penelitian ini menggunakan jenis penelitian eksperimen. Tahap pertama adalah penelitian eksperimen untuk menguji resep hollandaise sauce homemade dan hollandaise sauce instant. Tahap kedua adalah penelitian berupa penyebaran angket uji pembeda kepada 5 panelis terbatas. Berdasarkan uji pembeda disimpulkan bahwa panelis mengatakan baik pada holladaise sauce homemade dalam aspek warna (3,0), aroma (2,8), tekstur (3,0), dan rasa (3,0). Berdasarkan uji pembeda disimpulkan bahwa panelis mengatakan baik pada hollandaise sauce instant dalam aspek warna (2.6), aroma (2.8), tekstur (2,0), dan rasa (2,6).

Keyword : Keywords: Comparison, Processing, Hollandaise Sauce Homemade, Hollandaise Sauce Instant, Distinguishing test.

Nilai Properti
: KARTIKA, : 942016011, : Politeknik Negeri Balikpapan, : TATA BOGA, : 2019, : Indonesia, : Tugas Akhir, : Prepustakaan Poltekba,

 

Download Full Text
Pembimbing
Yogiana Mulyani, M.M.Par.

E-mail :yogiana.mulyani@poltekba.ac.id

www.poltekba.ac.id
Abdul Gafur, S.Pd., M.Pd.

E-mail :abdul.gafur@poltekba.ac.id

www.poltekba.ac.id
https://www.elementbike.id/data/selotgacorku/https://karanganbungacilacap.com/https://vclass.unila.ac.id/blog/sdana/https://sipolahta.dispermadesdukcapil.jatengprov.go.id/fontawesome-free/-/slot186/https://dupak.dinkes.jatimprov.go.id/public/storage/-/https://simawa.upnvj.ac.id/uploads/temp/smaxwin/https://e-learning.uniba-bpn.ac.id/rahasia/https://www.elementbike.id/product/slot186/https://bpiw.pu.go.id/image/scatter/http://lms.sipil.ft.unand.ac.id/layouts/https://e-learning.universitasbumigora.ac.id/local/maxclub/