Project’s Detail

DESKRIPSI TUGAS AKHIR :
DIVERSIFIKASI KUE APAM DENGAN PENAMBAHAN TEPUNG TALAS
Abstrak (Abstracts)
Diana Ayu Rahmatiya. Diversification of Apam Cake with Addition of Taro Flour. Final project, Balikpapan State Polytechnic Food and Baverage study program, 2019. This study aimed 1) to find out the process of making apam with the addition of taro flour, 2) to find out the level of consumer preference for using the addition of taro flour in terms of taste, texture, aroma and color, 3) to find out the hedonic quality test of the consumer with the addition of taro flour in terms of color, texture, aroma and taste. Based on the hedonic test data from the aspects of color, texture, aroma and taste that are processed from the SPSS 24.0 For Windows application. Apam cake with the addition of 25% (F1) taro flour obtained an average value in terms of color 3.88, 3.52 of texture, 3.72 of aroma, and 3.88 of taste. Addition of taro flour as much as 50% (F2) obtained an average value in terms of color 4.08, 4.0 texture, aroma 3.92, and taste 4.0. The addition of 75% taro flour (F3) obtained an average value in terms of color 3.92, 4.04 texture, aroma 3.96, and taste 4.0. Based on hedonic quality test data from the aspects of color, texture, aroma, and taste that are processed from the SPSS 24.0 For Windows application. Sweet cake with the addition of 25% (F1) taro flour obtained an average value in terms of color 4.0, texture 3.28, aroma 3.92, and flavor 3.92. Addition of taro flour as much as 50% (F2) obtained an average value in terms of color 4.0, 3.52 texture, aroma 3.96, and taste 4.0. The addition of 75% taro flour (F3) obtained an average value in terms of color 4.36, texture 3.68, aroma 4.28, and taste 4.08. Keywords: Taro Flour, Apam Cake, Hedonic Test, Hedonic Quality Test. Diana Ayu Rahmatiya, Diversifikasi Kue Apam Dengan Penambahan Tepung Talas. Tugas akhir, program studi tata boga Politeknik Negeri Balikpapan, 2019. Penelitian ini bertujuan untuk 1) untuk mengetahui proses pembuatan apam dengan penambahan tepung talas, 2) untuk mengetahui tingkat kesukaan konsumen terhadap apam dengan penambahan tepung talas dari segi rasa, tekstur, aroma dan warna, 3) untuk mengetahui uji mutu hedonik dari konsumen terhadap apam dengan penambahan tepung talas dari segi warna, tekstur, aroma dan rasa. Berdasarkan data uji hedonik dari aspek warna, tekstur, aroma dan rasa yang diolah dari aplikasi SPSS 24.0 For Windows. Kue apam dengan penambahan tepung talas sebanyak 25% (F1) memperoleh nilai rata-rata dari segi warna 3,88, tekstur 3,52 , aroma 3,72, dan rasa 3,88. Penambahan tepung talas sebanyak 50% (F2) memperoleh nilai rata-rata dari segi warna 4,08, tekstur 4,0, aroma 3,92, dan rasa 4,0. Penambahan tepung talas sebanyak 75% (F3) memperoleh nilai rata-rata dari segi warna 3,92, tekstur 4,04, aroma 3,96, dan rasa 4,0. Berdasarkan data uji mutu hedonik dari aspek warna, tekstur, aroma, dan rasa yang diolah dari aplikasi SPSS 24.0 For Windows. Kue apam dengan penambahan tepung talas sebanyak 25% (F1) memperoleh nilai rata-rata dari segi warna 4,0, tekstur 3,28, aroma 3,92, dan rasa 3,92. Penambahan tepung talas sebanyak 50% (F2) memperoleh nilai rata-rata dari segi warna 4,0, tekstur 3,52, aroma 3,96, dan rasa 4,0. Penambahan tepung talas sebanyak 75% (F3) memperoleh nilai rata-rata dari segi warna 4,36, tekstur 3,68, aroma 4,28, dan rasa 4,08.

Keyword : Kata kunci : Tepung Talas, Kue Apam, Uji Hedonik, Uji Mutu Hedonik.

Nilai Properti
: DIANA AYU RAHMATIYA, : 942016008, : Politeknik Negeri Balikpapan, : TATA BOGA, : 2019, : Indonesia, : Tugas Akhir, : Prepustakaan Poltekba,

 

Download Full Text
Pembimbing
Yogiana Mulyani, M.M.Par.

E-mail :yogiana.mulyani@poltekba.ac.id

www.poltekba.ac.id
Abdul Gafur, S.Pd., M.Pd.

E-mail :abdul.gafur@poltekba.ac.id

www.poltekba.ac.id
https://www.elementbike.id/data/selotgacorku/https://karanganbungacilacap.com/https://vclass.unila.ac.id/blog/sdana/https://sipolahta.dispermadesdukcapil.jatengprov.go.id/fontawesome-free/-/slot186/https://dupak.dinkes.jatimprov.go.id/public/storage/-/https://simawa.upnvj.ac.id/uploads/temp/smaxwin/https://e-learning.uniba-bpn.ac.id/rahasia/https://www.elementbike.id/product/slot186/https://bpiw.pu.go.id/image/scatter/http://lms.sipil.ft.unand.ac.id/layouts/https://e-learning.universitasbumigora.ac.id/local/maxclub/