Project’s Detail

DESKRIPSI TUGAS AKHIR :
PENAMBAHAN TEPUNG JANTUNG PISANG KEPOK (MUSA ACUMINATA BALBASIANA) PADA CHOCOLATE CHIPS COOKIES
Abstrak (Abstracts)
Siti Sholihah, Making chocolate chips cookies with the addition of Kepok banana blossom flour (Musa Acuminata Balbasiana), Final Project, Food and Beverage Departement, Balikpapan State Polytechnic,2019. The purpose of this research are to find out the process of making chocolate chips cookies with the addition of banana blossom flour, and find out the results of hedonic tests and hedonic quality in terms of color, aroma, taste, and texture. Based on the hedonic test results the most preferred color aspects were F2 products with an average of 4.0789, the most preferred aroma aspects namely on the F2 products with an average of 3.9474, the most preferred texture aspects namely on the F2 products with an average of 3.7632, and from the aspect of taste the most preferred was the F2 product with an average of 4.0526, and the hedonic quality test results of the most interesting color aspects of the F3 products with an average of 4.7368. From the aspect of aroma which states the flavor of butter and chocolate is on the F2 product with an average of 3,7362, of the most interesting color aspects namely on the F3 product with an average of 4,7368, from the texture aspect which stated crispy namely on the F1 product with an average of 3.4211, and from the aspect of taste that stated sweet chocolate was F2 product with an average of 4.0526. Siti Sholihah, Pembuatan chocolate chips cookies dengan penambahan tepung jantung pisang kepok (Musa Acuminata Balbasiana) Tugas Akhir, Balikpapan, Program Studi Tata Boga Politeknik Negeri Balikpapan, 2019. Penelitian ini bertujuan untuk mengetahui proses pembuatan chocolate chips cookies dengan penambahan tepung jantung pisang, dan mengetahui hasil uji hedonik dan mutu hedonik dari aspek warna, aroma, rasa, dan tekstur. Hasil uji hedonik dari aspek warna yang paling disukai yaitu pada produk F2 dengan rata-rata 4,0789, dari aspek aroma yang paling disukai yaitu pada produk F2 dengan rata-rata 3,9474, dari aspek tekstur yang paling disukai yaitu pada produk F2 dengan rata-rata 3,7632, dan dari aspek rasa yang paling disukai yaitu pada produk F2 dengan rata-rata 4,0526, dan hasil uji mutu hedonik dari aspek warna yang paling menarik yaitu pada produk F3 dengan rata-rata 4,7368. dari aspek aroma yang menyatakan beraroma mentega dan coklat yaitu pada produk F2 dengan rata-rata 3,7362, dari aspek warna yang paling menarik yaitu pada produk F3 dengan rata-rata 4,7368, dari aspek tekstur yang menyatakan renyah yaitu pada produk F1 dengan rata-rata 3,4211, dan dari aspek rasa yang menyatakan manis coklat yaitu pada produk F2 dengan rata-rata 4,0526.

Keyword : Tepung Jantung Pisang Kepok, Chocolate Chips Cookies, Uji Organoleptik

Nilai Properti
: SITI SHOLIHAH, : 942016061, : Politeknik Negeri Balikpapan, : TATA BOGA, : 2019, : Indonesia, : Tugas Akhir, : Prepustakaan Poltekba,

 

Download Full Text
Pembimbing
Chardina Dianovita, S.Gz., M.Gz.

E-mail :chardina.dianovita@poltekba.ac.id

www.poltekba.ac.id
Yogiana Mulyani, M.M.Par.

E-mail :yogiana.mulyani@poltekba.ac.id

www.poltekba.ac.id
https://www.elementbike.id/data/selotgacorku/https://karanganbungacilacap.com/https://karanganbungacilacap.com/selotgacorku/https://sipolahta.dispermadesdukcapil.jatengprov.go.id/fontawesome-free/-/slot186/https://dupak.dinkes.jatimprov.go.id/public/storage/-/https://simawa.upnvj.ac.id/uploads/temp/smaxwin/https://e-learning.uniba-bpn.ac.id/rahasia/https://www.elementbike.id/product/slot186/https://bpiw.pu.go.id/image/scatter/http://lms.sipil.ft.unand.ac.id/layouts/https://e-learning.universitasbumigora.ac.id/local/maxclub/