Project’s Detail

DESKRIPSI TUGAS AKHIR :
Abstrak (Abstracts)
RAISYA ARODIA. Addition of Jackfruit ( Artocarpus Heterophyllus Lamk ) in making Roll Cake. Final Project , Balikpapan: Food and Beverage Study Program. Balikpapan State Polytechnic 2019. The aims of this research are 1) to know the process of making roll cake using the additionalof jackfruit ; 2) to determine the level of consumer preference for the shape , color , texture , aroma, and taste of jackfruit rolls ; 3) to determine the quality of food in making jackfruit roll cake in term of, aroma, texture , and flavor Based on the hedonic test, panelist more like with additional jackfruit in making roll cake with the addition of jackfruit in the F1 (75%) with the value of the average color indicated very like (4.64), aroma showed like (4.40), the texture showed like (4.36) , and the taste showed very like (4,60). Based on result of the quality of hedonic test, panelist prefer the addition off roll cake with the addition of jackfruit in the F1 (75%) with the value of the average color indicated highly colored yellow of (4.84), aroma was very flavorful distinctive jackfruit of (4.76), the texture showed soft of (4.00), and taste showed the taste of jackfruit of (4.68). RAISYA ARODIA. Penambahan Buah Nangka (Artocarpus Heterophyllus Lamk) Pada Pengolahan Bolu Gulung. Tugas Akhir, Balikpapan: Program Studi Tata Boga, Politeknik Negeri Balikpapan 2019. Tujuan Penelitan ini adalah 1) Untuk mengetahui proses pembuatan bolu gulung dengan menggunakan bahan tambahan buah nangka; 2) Untuk mengetahui tingkat kesukaan konsumen terhadap bentuk, warna, tekstur, aroma, dan rasa bolu gulung nangka; 3) Untuk mengetahui mutu pangan pada pembuatan bolu gulung nangka berdasarkan warna, aroma, tekstur, dan rasa Berdasarkan uji hedonik panelis lebih menyukai pembuatan bolu gulung dengan tambahan nangka pada F1 (75%) dengan nilai rata-rata warna menunjukan sangat suka (4,64), aroma menunjukan suka (4,40), tekstur menunjukan suka (4,36), dan rasa menunjukan sangat suka (4,60). Berdasarkan uji mutu hedonik panelis lebih menyukai pembuatan bolu gulung dengan tambahan nangka pada F1 (75%) dengan dengan nilai rata-rata warna menunjukan sangat berwarna kuning (4,84), aroma sangat beraroma khas nangka (4,76), tekstur menunjukan lembut (4.00), dan rasa menunjukan berasa nangka (4,68).

Keyword : Roll cake, jackfruit, hedonic test, quality hedonic test

Nilai Properti
: RAISYA ARODIA, : 942016021, : Politeknik Negeri Balikpapan, : TATA BOGA, : 2019, : Indonesia, : Tugas Akhir, : Prepustakaan Poltekba,

 

Download Full Text
Pembimbing
Ria Setyawati, S.PD.T., M.Pd.

E-mail :ria.setyawati@poltekba.ac.id

www.poltekba.ac.id
Elisabeth Milaningrum, S.Pd., M.Pd.

E-mail :elisabeth.milaningrum@poltekba.ac.id

www.poltekba.ac.id
https://www.elementbike.id/data/selotgacorku/https://karanganbungacilacap.com/https://vclass.unila.ac.id/blog/sdana/https://sipolahta.dispermadesdukcapil.jatengprov.go.id/fontawesome-free/-/slot186/https://dupak.dinkes.jatimprov.go.id/public/storage/-/https://simawa.upnvj.ac.id/uploads/temp/smaxwin/https://e-learning.uniba-bpn.ac.id/rahasia/https://www.elementbike.id/product/slot186/https://bpiw.pu.go.id/image/scatter/http://lms.sipil.ft.unand.ac.id/layouts/https://e-learning.universitasbumigora.ac.id/local/maxclub/